7 Kasım 2019 tarihinde Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim Sağlık Vakfı ve İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı’nın birlikte organize ettiği İNSEV Buluşmalarının 15.sini deprem konusuna ayırdık. Uzun bir süredir toplumca unuttuğumuz, ancak yakın zamanlarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik deprem sonrası hatırladığımız, gelecek on yıl içinde beklenen 7 üstü İstanbul Depremi öncesindeki hazırlıklarımızın hangi aşamada olduğu sorusu yeniden gündeme geldi.
Depremden önce alınabilecek önlemlerin neler olması gerektiği ve ruh sağlığımızı nasıl etkilediğini konuştuğumuz İstanbul ve Deprem konulu seminerimizin açılışını vakfımızın başkanı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan yaptı. Kılıçaslan deprem sonrası İstanbul Üniversitesindeki binaların hasar görmesi ile okullarında nasıl bir süreç yaşadıklarından bahsetti. Ardından ilk konuşmacı Medikal Arama Kurtarma Derneği (MEDAK)’tan Temel Afet Bilinci Eğitmeni ve Eğitici Eğitmeni “Deprem Tehlikeleri ve Riskleri” adlı sunumuyla Gözde KORULU UYKUZ idi. Uykuz konuşmasında afet bilinci konusunda toplum olarak çok hazırlıklı ve bilinçli olmamız gerektiğini, afet bilincini bir yaşam kültürü haline getirmemiz gerektiğinden bahsetti.Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların neler olması gerektiğini videolarla aktardı.
Ardından ikinci sunumu Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden Prof. Dr. Ejder Akgün YILDIRIM “Öncesi ve Sonrasıyla Deprem ve Ruh Sağlığımız” adlı konuşmasında depremler sonrasında ruh sağlığı açısından ayakta kalmayı anlattı. Programın sonunda katılımcıların sorularının cevaplandırıldı. Sunumlarından dolayı Gözde Korulu Uykuz’a ve Ejder Akgün Yıldırım’a vakfımız adına teşekkür ederiz.
#insevbuluşmaları
#drhafızcemallokmanhekimsağlıkvakfı