Vakıf Yönetim Kurulu

Yasemin Bilsel İlgün

Prof Dr. Tuğrul Çavdar ve Hayatı

Prof Dr. Tuğrul Çavdar

1933 yılında Salihli’de doğmuştur.
1951 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olmuştur.
1957 İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesini bitirmiştir.
1958 – 1962 İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı’nda uzmanlık yapmıştır.
1962 – 1964 Fransız Devlet Bursu ile Fransa’ da Laennec Hastanesinde çalışmıştır.
1972 yılında Üniversite doçentliği ünvanını almıştır.
1976 İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi doçent kadrosuna tayini yapılmıştır.
1980 yılında profesörlüğe yükselmiştir. 1990-1997 yıları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ABD başkanlığı yapmıştır.
1997 yılında emekli olmuştur.

Solunum Araştırmaları Derneği,
ERS, ACCP, FECP, üyeliği ve 1996 – 2000 ACCP Türkiye guvernörlüğü yapmıştır.
Türk Toraks Derneğinin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve ikinci dönem başkanlığın yapmıştır.
Çok sayıda yabancı ve yerli yayın ve kitaplara imza atmıştır.
2016 yılına kadar Dr.Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Vakfının başkanlığını yürütmüştür.

Vakfımız uzun yıllar boyu Beylerbeyi bölgesinde sağlık güvencesi olmayan maddi olanakları sınırlı vatandaşlarımıza ilaç desteğinde bulunmuşur. Ayrıca Beylerbeyi Sağlık Ocağı’na diş ve röntgen ünitesi kurulumuna maddi destek sağlamış çalışanlara da sosyal destek sağlanmıştır. Vakfın üç katlı olan binasını İstanbul Valiliği ile 2012 ‘ de yapılan protokol sonucu bir katı aile sağlık merkezine bir katı da Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezine tahsis edilerek Beylerbeyi halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşımında destek sağlamıştır.

2016 Nisan ayında Prof Dr Tuğrul Çavdar’ın vefatı ile birlikte Vakıf başkanımız Prof Dr Zeki Kılıçaslan olmuştur.

Bu tarihten itibaren Vakfımızın kuruluş senedindeki hizmet alanı yönetim kurulumuzca alınan karar ile mahkemeye başvurularak değiştirilmiştir. Yönetmelik değişimi birlikte İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfının (İNSEV) gönüllü desteğini de arkasına alarak göçmen sağlığı destek projesi, tıp ve hemşirelik lisans öğrencilerine akademik ve burs desteği çalışmalarını başlatmıştır.