YAYINLAR

kuresel_sagligi

Küresel Sağlığı Yeniden Hayal Etmek

İNSEV (İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı) Yayınları / Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim Kitaplığı serisinin ilki olarak Küresel Sağlığı Yeniden Hayal Etmek adıyla çevirisini yayımladığımız bu kitap, sağlıkta biyomedikal yaklaşımların yetersizliğine dair en iyi yazılmış kitaplardan biri.

ani-yasanti

DR. HAFIZ CEMAL LOKMANHEKİM’İN “ANI-YAŞANTI”SI

* Dr.Hafız Cemal Lokmanhekim, Anı-Yaşantı, Türkçeye uyarlayan: Harid Fedai, Dr.Hafız Cemal Lokmanhekim ve eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Yayını, İstanbul, 2001, 200s.

PDF Olarak İndir

Dr. Hafız Cemal’den (Lokman Hekim) Bir Teşhis ve Reçete: “Kıbrıs Osmanlılarına Mahsûs Parlak İstikbāl Programı” (1909)

Oğuz KARAKARTAL

“İşbu program üzerine hareket etmeyecek olurlarsa Ada Müslümanlarının karanlıkistikbal ve inkıraz-amiz hayat-ı siyasiye ve sahaif-i ahîre-i tarihiyelerine şimdiden birer Fatiha-i hazîn okumaklığımız lazımdır.”
— Dr. Hafız Cemal

PDF Olarak İndir

Ömrünü Halk Hekimliğine Adamış Aydın bir Tıbbiyeli Portresi:
Dr. Hafız Cemal

Metin TURAN